Veertiger randt kinderen van vriend en broer aan

Een 40-jarige man uit Schoten is vrijdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen, omdat hij drie kinderen heeft aangerand. Het openbaar ministerie eiste vier jaar cel waarvan de helft met uitstel, gekoppeld aan een contactverbod met minderjarigen en therapie, alsook een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar.

De slachtoffers zijn de tweelingzoontjes van zijn beste vriend en de zoon van zijn broer, toen respectievelijk 6 en 13 jaar. De kinderen waren in juli 2013 na een barbecue bij hem blijven slapen. De beklaagde was bij de jongens in bed gekropen en had hen betast aan de geslachtsdelen.

Eén van de kinderen lichtte de volgende dag zijn moeder in. De ouders stonden erop dat de beklaagde zich liet behandelen, maar toen dat niet naar wens verliep, dienden ze in november alsnog klacht in.

Depressief

De veertiger ontkende eerst en zei dat de kinderen hem betrapt hadden toen hij aan het masturberen was. Nadat hij met hun verklaringen geconfronteerd werd, zei hij dat het gebeurd kon zijn. Hij was echter depressief en had te veel gedronken om zich het misbruik te herinneren.

De procureur vond dat geen excuus. “Een volwassen man moet in staat zijn om zijn driften in te tomen. Van kinderen blijf je met je poten af.” Uit psychiatrisch onderzoek blijkt bovendien dat de man een verhoogd risico vertoont op gewelddadig seksueel gedrag.

De beklaagde zegt dat hij zijn verantwoordelijkheid wil opnemen. Hij is in behandeling bij een psychotherapeut en vroeg om een straf volledig met uitstel. Het vonnis volgt op 3 oktober.