Europa maakt 140 miljoen euro vrij voor strijd tegen ebola

Foto: AFP

Europa maakt 140 miljoen euro vrij voor strijd tegen ebola

Print

De Europese Commissie trekt 140 miljoen euro uit voor de bestrijding van het ebola-virus in West-Afrika. Dat hebben de eurocommissarissen Andris Piebalgs (Ontwikkeling) en Kristalina Georgieva (Humanitaire Hulp) vrijdag bekendgemaakt.

De Commissie reserveert 38 miljoen euro om de overheden in Guinea, Sierra Leone, Liberia en Nigeria te helpen om behandelingscentra en andere gezondheidsdiensten te verbeteren. Een deel van dat geld gaat ook naar domeinen als waterdistributie, sanitaire voorzieningen en voedselbevoorrading.

Daarnaast krijgen Liberia en Sierra Leone samen 97,5 miljoen euro budgettaire steun, onder meer om hun openbare dienstverlening op te krikken. Tenslotte wordt vijf miljoen euro gereserveerd voor de financiering van mobiele labo’s waar het virus kan opgespoord worden en gezondheidswerkers opleiding kunnen krijgen.

Eerder deze week maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend dat er reeds 1.900 mensen gestorven zijn aan de gevolgen van het virus, dat wild om zich heen grijpt in West-Afrika. Minstens 3.500 mensen zijn besmet.

Nu in het nieuws