OH Leuven moet Kenny Van Hoevelen één speeldag missen

Foto: Vel

OH Leuven moet Kenny Van Hoevelen één speeldag missen

Print

Tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven zal het één wedstrijd zonder verdediger Kenny Van Hoevelen, afgelopen zomer naar Den Dreef gekomen vanuit het Nederlandse RKC Waalwijk, moeten zien te rooien.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) besloot vrijdag de OHL-speler één wedstrijd effectief en één wedstrijd voorwaardelijke schorsing op te leggen.

Van Hoevelen krijgt die straf voor een tackle die hij uitvoerde in de dinsdag gespeelde wedstrijd op het veld van Sint-Truiden (3-2 zege voor de Limburgers). Volgens het scheidsrechtersverslag van ref Laurens Visser ging Van Hoevelen ‘een vliegende tackle aan op STVV-speler Faycal Rherras, met de onmiddellijke uitsluiting door rode kaart tot gevolg’. Nog volgens het verslag van de ref ging Van Hoevelen zich na de wedstrijd wel persoonlijk verontschuldigen.

Het Bondsparket vorderde een sanctie van twee speeldagen effectieve schorsing. OHL en Van Hoevelen verdedigden zich voor de Geschillencommissie met het argument dat de tackle ‘niet met beide voeten vooruit’ was, en vermeldden ook het eerder gunstige strafblad van de verdediger. ‘De Geschillencommissie kan de verdediging volgen, en dus wordt er overgegaan tot het uitspreken van één speeldag effectieve schorsing, en één speeldag voorwaardelijk.’

Van Hoevelen moet ook een geldboete van 200 euro betalen.

De schorsing van Van Hoevelen gaat in vanaf 7 september, en dus moet hij de wedstrijd op verplaatsing bij Patro Eisden Maasmechelen op vrijdag 12 september missen. Morgen/zaterdag kan hij wel meespelen tegen WS Brussel.

Meer voetbalnieuws