Retro boven met Pipo y Pipette in Korte Nieuwstraat

Foto: Patrick De Roo

Retro boven met Pipo y Pipette in Korte Nieuwstraat

Print
Antwerpen -

Lin Jaspers (33) opent vrijdag de deuren van haar damesboetiek, Pipo y Pipette in de Korte Nieuwstraat. Centraal staat de retro-geïnspireerde dameskledij. “Het is de bedoeling dat klanten het gevoel krijgen dat ze iets unieks gekocht hebben.”

Van je hobby je beroep maken, dat is wat Lin Jaspers doet met Pipo y Pipette. Al een paar jaar heeft Jaspers een webshop waar ze retro-geïnspireerde dameskledij aanbiedt.

“De collectie stel ik zelf samen. Ik zoek altijd naar merken die je in België niet vindt, om mijn collectie zo uniek mogelijk te maken”, vertelt Jaspers. “Retro wil niet zeggen dat ik kledij verkoop uit de jaren 40 of 50. Het gaat om moderne kledij met tinten van vroeger. Het zit vooral in de details, zoals de knopjes en accessoires.”

Na lange tijd op markten en beurzen gestaan te hebben, zet Jaspers de stap naar een volwaardige winkel. “Ik heb dus besloten om met Pipo y Pipette een andere weg in te slaan, op zoek te gaan naar unieke collecties in het buitenland en die naar Antwerpen te brengen.”

In 2012 had Jaspers samen met haar vriend Bjorn al een winkeltje in Spanje. Daar is de naam Pipo y Pipette ontstaan. “Onze Spaanse vrienden hadden moeite met onze namen”, vertelt Jaspers. “Bjorn werd Pipo en Lin werd Pipette. En dat vond ik wel leuk om mee te nemen, dus zijn we die naam blijven gebruiken.”

De keuze voor de Korte Nieuwstraat was heel bewust. “Het is een opkomende buurt en ze straalt ook dat vintage-karakter uit, wat ik ook in mijn winkel naar voor wil brengen.”

Buiten de openingsuren kan de winkel ook op afspraak bezocht worden.

Pipo y Pipette is woensdag, zaterdag en zondag open van 10.30u tot 18u . 13 september vindt de officiële opening plaats vanaf 18u.

www.pipoypipette.blogspot.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio