Nervositeit over mogelijk verdwijnen van brug

Foto: Dirk Van de Velde

Nervositeit over mogelijk verdwijnen van brug

Print
Ranst - Alle bruggen over het Albertkanaal moeten verhoogd worden om hogere schepen mogelijk te maken. Het exemplaar van de Oelegemse Jozef Simonslaan zou bij die aanpassingen kunnen gesloopt worden of plaats maken voor een fietsbrug. Dat idee zorgt bij een aantal bewoners in de buurt voor nervositeit.

“Er is nog geen enkele beslissing genomen” zegt burgemeester Lode Hofmans. (Open Vld). “We hebben een informatievergadering gepland op 9 oktober in de Oelegemse parochiezaal. Daar kan heel wat volk terecht en daar zullen we de mogelijke opties voorstellen. Uiteraard willen we ook de mening van de buurtbewoners kennen en dat is het doel van de vergadering.”

De mensen uit de Le Roylaan zien een fietsbrug niet zitten. Antoinette Verhagen heeft een aantal medestanders gevonden die de brug liever niet zien verdwijnen. “Zonder brug moeten we richting Oelegem centrum en dan via de Ter Stratenweg richting De Keer. Aan de industriezone van Ter Straten is het ’s morgens nu al file rijden want daar worden dan de vrachtwagens gelost en geladen. We vrezen ook dat het verwijderen van de brug voor extra sluipverkeer in onze buurt zal zorgen. Dat is er nu ook al. Kijk maar eens naar de toestand van de wegen hier. Dat zal alleen maar erger worden als we nog meer verkeer te slikken krijgen. Het centrum van Oelegem minder verkeersdrukte bezorgen vinden we een goed idee maar wij willen daar niet het slachtoffer van worden. Het probleem alleen maar verschuiven kan toch niet de bedoeling zijn.”

Nieuwe weg

Het gemeentebestuur wil nagaan of het mogelijk is om een nieuwe weg aan te leggen tussen de KMO - zone ter Straten en de Oelegemsesteenweg. Een andere partner in de besprekingen wordt NV De Scheepvaart. Zij moeten de verhoging van de burg bekostigen en met het geld dat eventueel uitgespaard zou worden als de brug niet dient verhoogd te worden hoopt Ranst een nieuwe weg aan te leggen.


Het belooft dus een vinnig debat te worden op 9 oktober vanaf 19 uur. Iedereen is dan welkom in de Venusstraat 10. Vooraf inschrijven is niet nodig.
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio