© Photonews

Courtois krijgt nieuw contract: '110.000 euro per week? Vergezocht'

Thibaut Courtois heeft na afloop van de oefeninterland België-Australië bevestigd aan het Britse Sky Sports dat hij op het punt staat een nieuw contract te tekenen bij Chelsea. 'Het is nog niet getekend, maar zodra ik van de nationale ploeg terugkeer naar de club zal ik het waarschijnlijk ondertekenen', liet hij optekenen.

Wim Conings

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Thibaut Courtois (22) keerde begin dit seizoen terug naar Chelsea na drie seizoenen op uitleenbasis voor Atlético Madrid gespeeld te hebben. Hij speelde clubmonument Petr Cech, al tien jaar vaste doelman bij de Londense topclub, uit doel. 'Dat moet niet de leukste situatie zijn voor hem, maar het is een beslissing van de sportieve staf en de trainer', vertelde Courtois. Doordat de Rode Duivel nu eerste doelman is bij Chelsea, mag hij rekenenen op een fors verbeterd contract. Dat was immers niet meer aangepast sinds hij als jonge doelman de overstap maakte van Genk in 2011.

'110.000 euro per week? Vergezocht'

Het huidige contract van Courtois zou over twee jaar aflopen, maar dat wordt nu dus door Chelsea opengebroken. Waarschijnlijk gaat het om een nieuwe vijfjarige verbintenis, die dus zal aflopen in 2019. 'Het is nog niet getekend', aldus Courtois. 'Ik ben hier nu met de nationale ploeg, maar zodra ik terugkeer naar de club zal ik waarschijnlijk het nieuwe contract tekenen.' Verwacht wordt dus dat de Londenaars eerstdaags de contractverlenging van Courtois wereldkundig maken. De nationale doelman, die nu zo'n 40.000 euro per week opstrijkt, zou zijn salaris volgens Engelse bronnen verdrievoudigd zien.

'Het nieuwe contract zal een verbetering zijn', zei Courtois. 'Het vorige dateert dan ook van drie jaar geleden, toen ik overkwam van Genk. Maar 110.000 euro per week? De bedragen die in de media genoemd worden zijn altijd vergezocht.'

Beter dan Cech op FIFA

En ook bij de videogame FIFA lijken ze de evolutie van onze nationale nummer één op de voet te volgen, want uit de spelersratings voor de nieuwe FIFA 15 blijkt dat Thibaut Courtois een algemene rating van 86 krijgt, één punt meer dan vooraf verwacht en ook één punt meer dan concurrent Cech. De Rode Duivel komt zo vermoedelijk op gelijke hoogte met Gianluigi Buffon. Verwacht wordt dat Courtois dan samen met de Italiaan de tweede beste doelman van het spel zal zijn, vlak na de onvermijdelijke Manuel Neuer, die waarschijnlijk een rating van 87 zal krijgen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws