Brangelina maakt Zuid-Frans dorpje populair

Foto: Photonews

Vakantie

Brangelina maakt Zuid-Frans dorpje populair

Print
Sinds het Amerikaanse acteurskoppel Brad Pitt en Angelina Jolie elkaar het jawoord gaven in het Franse Correns, zou dit kleine dorpje erg populair geworden zijn. Dat zegt de reiswebsite TripAdvisor. Het aantal reizigers dat sindsdien een zoekactie heeft gedaan naar dit dorp zou aanzienlijk gestegen zijn.

Angelina Jolie en Brad Pitt trouwden op zaterdag 23 augustus in ‘Chateau Miraval’, hun verblijf in het kleine Franse dorpje Correns in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Volgens TripAdvisor zou de interesse van reizigers in dit dorp sindsdien serieus zijn toegenomen, want in één week tijd zouden zoekacties naar ‘Correns’ met 1,161% gestegen zijn ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

‘Het is verrassend hoe wat Hollywood-glamour de internationale interesse kan opwekken in zo’n klein en bescheiden dorpje’, zegt James Kay, de woordvoerder van TripAdvisor. Correns heeft slechts één hotel, ‘Auberge du Parc’, en verder kan je op TripAdvisor ook één van de 55 vakantiehuisjes terugvinden. Toch is het niet de eerste keer dat Correns wat bekendheid verwerft: in 1979 nam de Engelse rockgroep Pink Floyd hier al een deel van hun album ‘The Wall’ op.

 

Het Franse dorpje Correns (www.correns.fr)

 

'Chateau Miraval', eigendom van Angelina Jolie en Brad Pitt (Photonews)

NIET TE MISSEN