© Belga

KBVB is weer 250.000 euro kwijt

Na de onnodige kosten voor het niet annuleren van het hotel voor de spelersvrouwen op het WK kan de voetbalbond weer zwaar in de buidel tasten. Krantengroep Sudpresse onthult vandaag dat de KBVB door een Brusselse rechtbank veroordeeld werd om een ontslagvergoeding van maar liefst 250.000 euro uit te keren aan Roland Louf, de voormalige directeur marketing en communicatie.

Wim Conings

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Louf was van januari 2008 tot februari 2011 aan de slag als directeur marketing en communicatie bij de voetbalbond. Toen Georges Leekens bondscoach werd, stelde hij de inmiddels ook al ontslagen Stefan Van Loock aan als directeur communicatie. Daarop zag Louf ook rechterhand Nicolas Cornu verkassen naar de functie van teammanager.

Louf liet het daar niet bij en kreeg prompt zijn C4 onder de neus geduwd. Er werd hem een ontslagvergoeding toegekend, maar die vond hij ontoereikend. Daarop trok de voormalige directeur marketing en communicatie naar de rechter, die zich enkele maanden geleden in het voordeel van Louf uitsprak. De bond werd veroordeeld tot het betalen van een ontslagvergoeding van 250.000 euro.

Eind augustus dit jaar nam de bond ook al afscheid van zijn opvolger Stefan Van Loock en enkele dagen later werd teammanager Nicolas Cornu, die in verband gebracht werd met het niet annuleren van het hotel voor de spelersvrouwen, ontslagen. Die geschiedenis kostte de voetbalbond ook al 300.000 euro.

Bij de KBVB zelf wensen ze op de zaak niet in te gaan. 'Dit soort zaken is interne keuken, daar wordt dan ook niet op gereageerd. We bevestigen noch ontkennen', klinkt het op de communicatie-afdeling.

Op 12 september staat nog een beheerraad op het programma, waar volgens verschillende media ook het hoofd van de huidige Marketing and Communications Manager, Bob Madou, zou kunnen gaan rollen.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws