Dit jaar al 1,4 miljoen bezoekers in Zoo en Planckendael

De Zoo in Antwerpen. Foto: Jan Van der Perre

Dit jaar al 1,4 miljoen bezoekers in Zoo en Planckendael

Print

De Antwerpse Zoo en dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) telden dit jaar al meer dan 1,4 miljoen bezoekers. Zowel de bezoekcijfers als het aantal abonnees stijgen ondanks een van de natste zomers uit onze geschiedenis.

De Zoo doet het met een kleine stijging beter dan vorig jaar en staat momenteel op 660.000 bezoekers. Planckendael noteert een stijging van maar liefst 25 procent met tot nu 750.000 bezoekers, een record.

“Een van de grootste troeven zijn onze abonneehouders, de echte fans”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Voor het tiende jaar op rij stijgt hun aantal opnieuw om op 1 september af te klokken op een grote familie van om en bij de 200.000 individuele liefhebbers. Een teken van appreciatie voor de parken en een bewijs van relevantie van het product. Met een waarde van om en bij de 400 euro aan voordelen en een prijs vanaf 95 euro heb je het bedrag al bij een vierde bezoek terug.”

De Antwerpse Zoo kondigt voor het einde van het jaar nog een verrassing aan. Ilse Segers: “Chinese kunstenaars toveren de Zoo om tot een sprookjesachtig paradijs met een fascinerend lichtspektakel. Wandelend tussen meer dan dertig magische lichtobjecten van dieren en bloemen waan je je in het mysterieuze China. Het wordt een unieke en onvergetelijke totaalbeleving.”

Nu in het nieuws