Mechelse cadeaubonnen leveren 240.000 euro op

Foto: GvA

Mechelse cadeaubonnen leveren 240.000 euro op

Print
Mechelen - De stad Mechelen pompte bijna een kwart miljoen euro in de lokale economie door de verkoop van stedelijke cadeaubonnen.

De cadeaubonnen kunnen in alle deelnemende zaken worden ingewisseld, van hotels en restaurants tot kledingwinkels en parfumerieën. “Het is heel populair: er staan geregeld lange wachtrijen aan de loketten”, zegt Stijn Anthoons van de dienst economie.

“Alles werkt volgens een heel gesofisticeerd online systeem. Alle bedragen die in de winkels worden aangerekend aan de kassa, worden vervolgens meteen teruggestort aan de winkeliers. Vroeger leverde dat veel extra werk op, maar nu is dat allemaal automatisch.”

Heel wat handelaars hebben zich sinds het invoeren van de bonnen aangesloten bij het initiatief. “Maandelijks krijgen we zeker drie aanvragen van Mechelse winkels die de bonnen ook willen aanvaarden”, zegt Anthoonis. 

Het systeem leverde Mechelen 240.000 euro op. Ook elders in de provincie zijn de cadeaucheques een groot succes. In Mol werd in 2013 voor 335.000 euro aan bonnen verkocht en in Geel voor 221.000 euro. 

In de stad Antwerpen ziet ondernemersorganisatie Unizo het ook zitten om een bon in te voeren. “Volgens ons is de tijd rijp”, zegt woordvoerder Johan Van Loon. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio