Gevaarlijke cobra ontsnapt in Nederland

Foto: HEUCLIN DANIEL

Gevaarlijke cobra ontsnapt in Nederland

Print

In de Nederlandse gemeente Made, vlakbij Breda, is waarschijnlijk een gevaarlijke slang uit een woning ontsnapt. Het gaat om een cobra met giftanden, waarvan de beet dodelijk kan zijn voor een mens.

Het gaat volgens de gemeente om een Cobra Naja Nivea, een geel/beige kleurige slang van 70 centimeter. Het dier zoekt beschutting en kan naar binnen kruipen.

De autoriteiten adviseren bewoners in de wijk waar de slang werd gehouden om deuren en ramen gesloten te houden en kinderen niet buiten te laten spelen. In de directe nabijheid van de mogelijke ontsnappingsplek van de cobra ligt een basisschool.

Een team van slangenexperts is ingeschakeld om de slang snel terug te vinden, ook de eigenaar van het dier zoekt mee. De cobra zal naar verwachting niet verder dan 200 meter van zijn oorspronkelijke verblijfplaats zijn verwijderd.

De slang kan agressief worden als die wordt benaderd. De gemeente waarschuwt de slang niet te benaderen. Als iemand wordt gebeten door het dier is er wel een antigif beschikbaar, maar dat dient snel toegediend.

Het reptiel is woensdagavond in zijn terrarium voor het laatste gezien door de eigenaar. Die meldde donderdagavond dat het beest is ontsnapt.

Nu in het nieuws