Opknappen Krijgsbaan Hoboken start half oktober

Print
Hoboken -

Midden oktober wordt de Krijgsbaan in Hoboken vernieuwd. Schepen Koen Kennis (N-VA) hoopt nog met deze bestuursploeg werk te kunnen maken van een volledige heraanleg. De baan moet eerst worden overgedragen van het Vlaams gewest aan de stad Antwerpen.

Een foto van het verkeersbord ‘wegdek in slechte staat’ met daaraan een briefje met de tekst ‘doe er dan iets aan!’ werd deze week gretig gedeeld op Facebook en haalde ook uw krant. De Krijgsbaan, een belangrijke invalsweg voor het district Hoboken, ligt er namelijk erbarmelijk bij: tussen de Jules Moretuslei en de Broydenborglaan zit de asfaltlaag vol gaten en putten. Verder door, richting Jozef Leemanslaan, ligt een langgerekte, beenharde kasseistrook.

Hobokenaars klagen al jaren steen en been over de staat van het wegdek. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. Het probleem is dat de straat momenteel in beheer is bij het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), maar wordt overgedragen aan de stad Antwerpen.

“Omdat het wegdek zo dringend hersteld moet worden, starten de werken half oktober al”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Het gaat dus om voorlopige maatregelen in afwachting van de volledige heraanleg. Die zal plaatsvinden na de overdracht. Beide partijen hopen nog dit jaar de overdrachtprocedure af te ronden. Koen Kennis hoopt nog met deze bestuursploeg aan de definitieve heraanleg te kunnen beginnen.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio