Eigenaar tricolore woning trekt naar Raad van State

Foto: BELGA

Eigenaar tricolore woning trekt naar Raad van State

Print

Wilfried Thelen, een inwoner van Sankt-Vith én grote fan van de Rode Duivels die zijn huis in de nationale driekleur schilderde, is een geding bij de Raad van State gestart in het kader van de regularisatieprocedure die hij uitvecht met het Waals Gewest. Dat bericht La Meuse Verviers vrijdag.

De man uit de Oostkantons mat de voorgevel van zijn huis de nationale kleuren aan om zijn patriottische gevoelens te tonen. In juni weigerde het stadsbestuur van Sankt-Vith de regularisatieaanvraag van de man, omdat de kleuren niet in overeenstemming zijn met de stedenbouwkundige reglementen in deze entiteit.

Na het verwerpen van zijn regularisatieaanvraag, richtte hij zich tot het Waals Gewest. Ook daar werd de aanvraag verworpen. Wilfried Thelen heeft eind augustus bij de Raad van State een ultiem geding ingediend. 'Ik steun op technische elementen en fouten die maken dat het dossier voor de minister dient te komen', legt de rechtszoekende uit. De beslissing van de Raad van State zou minstens twee tot drie jaar vergen. 'Tegen dan is de volgende voetbaleindronde er'.

Nu in het nieuws