© BELGA

Brussels Cycling Classic zoekt opvolger voor André Greipel

Zaterdag heeft de tweede editie van de Brussels Cycling Classic (1.BC), de vroegere Parijs-Brussel, plaats. De wedstrijd wordt niet meer gereden tussen de twee hoofdsteden want vorig jaar beslisten de organisatoren hun koers te laten rijden in de buurt van het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest. De start wordt gegeven aan het Jubelpark in Etterbeek en de aankomstzone ligt in Laken op de Keizerin Charlottelaan.

Na een geneutraliseerde start van zowat 7 kilometer wordt te Ukkel het officiële vertrek gegeven van de tweede editie van de Brussels Cycling Classic.

Na amper 13 kilometer wedstrijd volgt reeds de eerste helling, de Chaussée de La Hulpe. Met de beklimming van de Langestraat in Neerijse worden vijf lussen aangevat waarin telkens deze helling is opgenomen net als de Vossemberg en Smeysberg. Via de Langestraat en de Vossemberg, de laatste helling van de wedstrijd wordt na 153,5 kilometer bereikt, zet men koers richting de aankomstzone in Laken. Na 186,5 kilometer wacht daar nog een plaatselijke ronde van 15,2 kilometer met passages in Grimbergen, Meise en Grimbergen om na 201,7 kilometer de opvolger te kennen van de Duitser André Greipel.

De kans dat ook nu weer een sprinter de eindzege pakt is groot. Greipel is opnieuw van de partij net als de Fransman Arnaud Démare en nog een pak snelle mannen. Of zorgen de negentien hellingen dan toch voor afzondering en kan een klein groepje sprinten voor de overwinning?

. De deelnemende ploegen

ProTeams: Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Ag2r-La Mondiale, Astana, Cannondale, GFDJ.fr, Lampre-Merida, Team Europcar, Trek Factory Racing

Professioneel continentale ploegen: Androni-Giocattoli, Bretagne, Cofidis, Colombia, Neri Sottoli, NetApp-Endura, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, Wallonie-Bruxelles

. De negentien hellingen

Chaussée de La Hulpe (13 km), Lanestraat (20 km), Langestraat (39 km), Vossemberg (46 km), Smeysberg (52 km), Langestraat (60 km), Vossemberg (68 km), Smeysberg (74 km), Langestraat (81 km), Vossemberg (89 km), Smeysberg (95 km), Langestraat (103 km), Vossemberg (110 km), Smeysberg (116 km), Langestraat (124 km), Vossemberg (132 km), Smeysberg (138 km), Langestraat (146 km), Vossemberg (153 km)

Meer sportnieuws