© Raymond Lemmens

Provincie Antwerpen gaat massaal zonnepanelen leggen

Al meer dan 650 geïnteresseerden kopen samen met de provincie Antwerpen een zonnepanelensysteem aan. De groepsaankoop overtreft na één week al het aantal installaties van 2013.

doro

“Pas begin deze week kregen de eerste deelnemers van onze groepsaankoop hun individueel voorstel, “ vertelt Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor Energie. “Met 600 effectief bestelde installaties overtreffen we nu al het aantal zonnepanelen dat vorig jaar in onze provincie werd gelegd. En we zijn nog maar pas begonnen want de komende weken organiseert de provincie 25 infovergaderingen om alle 10.000 deelnemers te informeren.”

Interesse gedaald

Begin juni startte de provincie Antwerpen met het verzamelen van geïnteresseerden voor een groepsaankoop van zonnepanelen. De doelstelling van die groepsaankoop is om zonnepanelen en de sector weer onder de aandacht te brengen.

In 2013 vielen de vroegere subsidies weg, wat tot een rampjaar in de sector leidde. Toen werden er in de gehele provincie Antwerpen minder dan 400 installaties geplaatst. Het leek er dus op dat de Antwerpenaren de interesse voor deze investering in groene energie verloren waren.

“In enkele maanden tijd hebben we meer dan 10.000 deelnemers aangetrokken die zich vrijblijvend inschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen”, zegt Inga Verhaert. “Op onze veiling op 13 augustus selecteerden we 3 winnende zonnepanelenleveranciers. Dat zijn de bedrijven IZEN Energy Systems uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Berrentec uit Beringen. “

Infovergaderingen

Sinds begin september kregen de eerste deelnemers een persoonlijk voorstel van de leverancier die in hun regio actief zal zijn. Deelnemers hebben tot 8 oktober de tijd om het voorstel dat zij ontvingen te accepteren. “Het is opmerkelijk dat na slechts enkele dagen al meer dan 650 deelnemers het voorstel accepteerden.

“De komende weken houdt de provincie 25 informatieavonden om alle 10.000 deelnemers van de groepsaankoop te bereiken. Op 3 september gaven we de aftrap in Schoten. Na acceptatie komt de leverancier thuis langs om dan alle details per deelnemer te bespreken. Ondertussen zijn de eerste afspraken gemaakt om eind september al zonnepanelen te installeren.”

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio