© ENV

Kapellenaren feesten op het Dorpsplein

Kapellenaren kunnen nu zaterdag 6 september op een leuke manier kennis maken met het verenigingsleven in hun gemeente. Op het Dorpsplein nodigen verschillende verenigingen uit ten dans, maar ook naast de dansvloer valt er vanalles te beleven.

ENV

‘Feest op het Dorpsplein’ is gegroeid uit ‘Dansen op het Dorpsplein’ dat de voorbije drie jaar telkens aan het einde van de zomervakantie georganiseerd werd.

“Met Jovolka staken we net voor de start van het nieuwe seizoen al langer een dansactiviteit in elkaar. De laatste drie jaar verhuisden we daarvoor van het park naar het Dorpsplein en kregen we steun van de andere dansverenigingen en –scholen in onze gemeente”, vertelt Van Giel, secretaris van Jovolka en coördinator van Feest op het Dorpsplein. Op de jeugdraad kreeg ze dit jaar te horen dat ook andere verenigingen interesse hadden om hun werking te tonen. “Er is plaats genoeg op het Dorpsplein. Vandaar dat we er dit jaar één groot feest van maken”, vertelt Inez Van Giel nog.

Rond de dansvloer zal er nu opnieuw een terras zijn, maar daarnaast ook een elftal kraampjes waarin verschillende verenigingen een workshop houden en/of lekkers zullen verkopen. Chiro Jez zorgt voor extra kinderanimatie met circusactiviteiten en een springkasteel en de chiroleden verkopen ook zelfgemaakte suikerspinnen.

De scouts 63 van de Vloeiende verzorgen de toog en nodigen iedereen uit om een partijtje lasergame te spelen. “We voorzien op het plein hindernissen en schuilplaatsen zodat het heel spannend kan worden”, belooft Jens Milbau. “Er komt ook een ballonplooier en de kinderen kunnen zich ook laten schminken”, vertelt Inez Van Giel nog.

Op de dansvloer zullen verschillende dansverenigingen en –scholen hun kunnen tonen en de omstaanders uitnodigen ook een pasje te wagen. Het koor KindaMagic junior zal er enkele liedjes ten gehore brengen en er zal ook een djembé demo zijn.

Feesten op het Dorpsplein vindt plaats van 13 tot 20 uur.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio