© Photo News

Giant-Shimano ook aan het feest in Tour of Alberta

John Degenkolb won gisteren in de Vuelta maar Giant-Shimano was ook aan het feest in de Tour of Alberta (Can/2.1). Jonas Ahlstrand won donderdag de tweede etappe waardoor zijn team de overwinningen aan elkaar blijft rijgen.

vml

De Zweed van Giant-Shimano was na 145 km van Innisfail naar Red Deer de snelste in de massasprint. Hij klopte de Nederlander Theo Bos (Belkin) en de Duitser Ruben Zepuntke (Bissell Development Team), de winnaar van woensdag. De Nederlander Tom Dumoulin behoudt de leiderstrui.

Het duurde een hele tijd vooraleer een groepje renners zich kon afscheiden van het peloton. Met nog 55 km voor de boeg vormde zich een groepje van 15 renners dat niet meer dan 1 minuut voorsprong nam.

Uiteindelijk kregen we een kopgroepje met vijf renners: Simon Yates, Robin Carpenter, Cameron Wurf, James Temper en Kiel Reijnen. Toen hun voorsprong nog 10 seconden bedroeg, sloten nog twee renners aan, waarna de bonus opnieuw opliep.

Finaal kwam alles weer samen en stevende het peloton af op een massasprint. Daar klopte Ahlstrand de Nederlander Bos en de Duitser Zepunkte. Het is voor de Zweed zijn derde profzege. Eerder won hij dit jaar een rit in het Circuit Cycliste Sarthe (Fra/2.1) en in 2012 een rit in de Ronde van Noorwegen.

Dumoulin blijft leider, maar ziet door de bonificaties Ruben Zepunkte naderen tot op negen seconden. De Roemeen Tvetcov staat derde op 14 seconden.

Meer sportnieuws