© Jef Wijckmans

Jonge zelfstandigen starten met soepkraam

Deze week reed voor de eerste keer de soepkraam van Sander Claes (22) en Tijs Callaerts (21) uit. Het was de officiële start van ‘Soepreme’ waarvan beide startende ondernemers hopen dat het een groot succes wordt. Ondanks het feit dat zowel Sander als Tijs totaal verschillende studierichtingen hadden gekozen, zijn ze sinds kort met een eigen soepbedrijf gestart. “Ik was werkzaam in de kinderzorg” zegt Sander. “Maar ik droomde steeds om als zelfstandige van start te kunnen gaan. Bij de scouts aan de Predikherenhoevestraat in Reet zat ik met Tijs in de groepsleiding en hebben we samen de wildste plannen gesmeed die hopelijk nu uitkomen.”

Jef Wijckmans

Tijs had een diploma KMO-management behaald maar zag wel wat in de plannen met Sander. “We beslisten om deel te nemen aan ‘Startup@campus’, een wedstrijd van de Karel De Grote Hogeschool waarbij we met ons idee om met een soepkar te starten wonnen en dus geselecteerd werden om een coaching te krijgen.”

Met de steun van de school maar ondertussen ook van VOKA evolueerde het idee van soepkar met een huis-aan-huisverkoop tot het uitbaten van een soepkraam dat wekelijks een vaste standplaats zou innemen. Als verkoopsruimte lieten ze en caravan ombouwen met aan beide zijden een toog.

“Eentje voor de koude soep die je thuis kan opwarmen en eentje voor de warme soep die we in een kunststofbeker serveren. Naast op het Brooikensplein in Reet staan we op dinsdag aan de molen in Aartselaar, woensdag aan ALVO in Rumst, donderdag aan Escape aan Niel en vrijdag op het kerkplein in Schelle, telkens van 14.30 tot 18u. Het is ook onze droom om aan scholen en bedrijven te kunnen leveren. Hopelijk kunnen we zelfs vlug uitbreiden met een extra kraam en wie weet met bijkomende medewerkers.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio