Eerste insectenburger in Waasland

Foto: SOPY

Eerste insectenburger in Waasland

Print
Sint-Niklaas -

Burgerbistro T-Burger pakt als eerste in het Waasland uit met veggie-uitziende meelwormenburgers. Goed voor lijf en leden én voor het milieu.

Insecten zijn het voedsel van de toekomst. Ze zijn eiwitrijk, hebben een lage CO2-uitstoot en zijn massaal beschikbaar. Thibault Dutré geeft de Vredefeesten een alternatieve primeur en verkoopt vanaf vandaag meelwormenburgers in zijn burgerbistro in de Casinostraat in Sint-Niklaas.

“Die maak ik niet zelf, ik laat ze aanvoeren door Bensbugs, een onderneming die alle mogelijke soorten insecten in eten verwerkt en daarmee positieve commotie veroorzaakte op Pukkelpop”, zegt Thibault Dutré, die in mei frituur De Kunst omvormde tot het eerste hamburgerrestaurant van het Waasland.

“De insectenburgers komen diepgevroren aan en worden hier ontdooid en overgoten met lookyoghurt, zure appel, brie en rucola.”

De meelwormen zijn niet meer te herkennen, ze werden vermalen en met bindmiddelen samengevoegd tot een burger.

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Waas.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio