© Hans Otten

Cardoen verhuurt lege kazerne aan Antwerp Karting

Het militaire domein Wolfstee in Herentals moet binnenkort weer bruisen van het leven, want Antwerp Karting College heeft de nodige aanvragen ingediend om er een openlucht karting te mogen installeren. Af en toe vinden er nu ook al muziekfestivals plaats.

HO

Het ministerie van Defensie vond na jaren leuren met het Herentalse legerdomein Wolfstee begin 2011 dan toch een koper in de bekende Antwerpse autohandelaar Karel Cardoen. Hij kocht het gebied van bijna dertien hectare, dat geprangd ligt tussen de Lierseweg en de industrie zone Wolfstee, als privéinvestering.

De exploitatiemogelijkheden zijn momenteel beperkt, want de Vlaamse overheid kleurde het gebied na de sluiting van de kazerne eind vorige eeuw onverwacht in als recreatiezone.

De zakenman opperde in 2011 al het idee om er een karting te openen. Drie jaar later lopen de vergunningsaanvragen voor een openlucht kartingomloop bij de stad Herentals binnen. Die zijn ingediend door BVBA Antwerp Karting College, die de kazerne van Cardoen huurt.

Eigen circuit

Uitbaters Willy en Ben De Feyter van Antwerp Karting zijn zelf succesvol actief in de internationale kartingwereld. Na twintig jaar bij Autostad op de Boomsesteenweg in Wilrijk zag de familie het huurcontract op 1 september aflopen. Ze hopen zo snel mogelijk het eigen circuit naar Wolfstee te kunnen verkassen, maar door alle administratieve procedures kan dat nog enkele maanden duren.

Lees meer in Gazet van de Kempen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio