© BELGA

Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’

De Nederlandse winkelketen Hema ontkent dat het goedkope reizen wilt aanbieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Hema lanceert wel een eenmalige actie met goedkope trips naar kerstmarkten, zegt woordvoerster Laetitia Gruwel.

Volgens De Telegraaf lanceert tekent Hema vandaag een contract met online reisbureau TravelBird om goedkope reizen aan te bieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Maar Laetitia Gruwel, de woordvoerster van de winkelketen, nuanceert het bericht. Het gaat om een eenmalige actie, klinkt het, zoals Hema er in het verleden nog heeft gehouden. Daarbij zal de keten goedkope busreizen naar kerstmarkten verkopen. Daarvoor wordt busvervoerder Oad ingeschakeld.

Volgens De Telegraaf gelooft Travelbird dat het via Hema op tienduizenden boekingen kan rekenen. De ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) is veel minder enthousiast over de nieuwe samenwerking. De touroperators speken van een ‘bedreigende offensief van een agressieve prijsvechter buiten de branche die zich niet stoort aan de concurrentieregels en Garantiefondsverplichtingen’.