© Jef Matthee

Stad Antwerpen gaat cadeaubon invoeren

De stad Antwerpen denkt er aan om geschenkbonnen te verkopen. Die kunnen in de lokale horeca en handelszaken worden gebruikt.

DEVA

Ondernemersorganisatie Unizo bewondert de sterke resultaten van de cadeaucheques in andere gemeentes in de provincie.

De cadeaubonnen dienen om plaatselijke handelszaken te stimuleren en ervoor te zorgen dat bewoners hun geld zoveel mogelijk in eigen gemeente uitgeven. “We zien dat de formule erg succesvol is”, zegt Unizo-woordvoerder Johan Van Loon.

“Daarom loont het volgens ons de moeite om met winkeliers samen te zitten en te kijken of zo’n cadeaubon ook iets voor Antwerpen is.”

Provincie

Ook elders in de provincie zijn de cadeaucheques een groot succes. In Mol werd in 2013 voor 335.000 euro aan bonnen verkocht, in Mechelen voor meer dan 240.000 euro en in Geel voor 221.000 euro. Beveren, waar in 2010 de eerste cadeaubonautomaat van ons land werd geplaatst, stak al bijna 2 miljoen euro in eigen zak.

Hoe de nieuwe geschenkbon er precies zou uitzien, is nog niet bekend. “Misschien proberen we hem te integreren via de A-kaart, of doen we het volledig digitaal”, zegt Van Loon. “Een gewone papieren bon is natuurlijk ook een optie.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio