© Reuters

© AP

1 / 2

US OPEN. Federer naar halve finale na vijfsetter

Roger Federer heeft een plaats veroverd in de halve finale van de US Open. De Zwitser won in een felbevochten vijfsetter van Gaël Monfils met 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2.

vml, dgs

De nummer drie van de wereld liet het afweten in de eerste twee sets. Daarin maakte hij onnodig veel fouten, terwijl Monfils degelijk tennis liet zien.

In de derde set vond de Zwitser zijn ritme terug. De kansen keerden volledig en Federer stuurde Monfils na vijf sets naar huis.

Federer neemt het in de halve finale op tegen Cilic. De Kroaat, veertiende reekshoofd, was in zijn kwartfinale te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych (ATP 7). Hij zette het zesde reekshoofd opzij met 6-2, 6-4 en 7-6 (7/4).

De andere halve finale gaat tussen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Japanner Kei Nishikori (ATP 11).

De bijna 26-jarige Cilic bereikte een keer eerder de halve finales van een grandslamtoernooi, in 2010 op de Australian Open. Op de US Open was hij kwartfinalist in 2009 en 2012.

Vorig jaar ontbrak de Kroaat in New York door een dopingschorsing. In zijn urine waren sporen van een verboden stimulerend middel aangetroffen. Volgens Cilic lagen door hemzelf aangekochte glucosetabletten aan de basis van zijn positieve controle. Hij kreeg later strafvermindering omdat hij niet de intentie had prestatiebevorderende middelen te nemen.

Meer sportnieuws