‘Mindere prestatie Belgisch jumpingteam te wijten aan selectieperikelen’

Foto: EPA

‘Mindere prestatie Belgisch jumpingteam te wijten aan selectieperikelen’

Print

Dat de Belgische jumpingploeg op het WK in het Normandische Caen de finale niet haalde, is een gevolg van de gerechtelijke procedures die er rond de selectie zijn gevoerd. Dat is de mening van Stephan Conter, de manager van Stephex Stables, een van de belangrijkste stallen van ons land. Hij was donderdag in Caen om er zijn Duitse ruiter, Daniel Deusser, aan te moedigen.

De voorbije weken zorgde de niet-selectie van Constant Van Paesschen voor heel wat heisa. De springruiter aanvaardde de beslissing van de federatie niet en spande verschillende procedures in. Van Paesschen haalde zijn gelijk voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, maar niettemin hield de federatie het been stijf en hield de ruiter thuis.

‘Topsporters kunnen maar topprestaties leveren als ze mentaal top zijn’, meent Conter. ‘Door de gerechtelijke procedures rond de selectie, zijn onze ruiters verstoord in hun voorbereiding en zijn ze onder extra druk te komen staan. Op papier kwamen we met de sterkste ploeg aan de start maar de mentale onrust heeft een goed resultaat verhinderd. Selecties moeten niet bij de rechter aangevochten worden. Dat blijft het voorrecht van de bondscoach. Iedereen heeft het recht om voor zijn selectie te strijden maar eens de beslissing genomen, moet iedereen zich daar bij neerleggen.’

Meer sportnieuws