© Novum MICHEL VAN BERGEN

© Novum MICHEL VAN BERGEN

1 / 2

Twee doden bij gasexplosie in Nederland

Bij een zware gasexplosie in een appartementsgebouw in de Nederlandse gemeente Diemen, vlakbij Amsterdam, zijn donderdagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Nog twee andere mensen zijn vermist.

jva

Door werkzaamheden aan de gasleiding van het gebouw vond er een explosie plaats. Daardoor raakten één of meerdere woningen op de begane grond zwaar beschadigd. Zowel aan de voorkant als de achterkant van het gebouw is de gevel aan de onderkant weggeslagen.

De ravage is enorm. De vloeren en plafonds van de direct bovenliggende woningen zijn ingestort, net als de balkons van de onderste verdiepingen. Brokstukken van woningen zijn beland in een sloot en op een fietspad naast het gebouw.

Twee mensen kwamen om in de explosie, meldt de Nederlandse politie donderdagavond. Twee andere mensen zijn nog vermist. ‘Niet alle woningen zijn doorzocht’, liet de politie weten. Het gevaar bestaat dat het gebouw instort.

In totaal raakten vijftien mensen gewond, zes mensen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een tachtigtal bewoners werd geëvacueerd, waarvan een deel nog niet kan terugkeren.

Nu in het nieuws