© Yorick Jansens

Arbitragecommissie KBVB beslist over geldigheid Standard-transfer Diallo

De Arbitragecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft van de dienst Aansluitingen het dossier doorgekregen over Alassane Diallo, de speler die bij Eupen eenzijdig zijn contract verbrak en nu bij Standard wil gaan spelen. De Arbitragecommissie zal op haar volgende zitting - het is nog niet bekend wanneer die plaatsvindt - een beslissing nemen in de zaak.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Als Eupen zich niet tegen de transfer verzet, kan de zaak makkelijk geregeld worden via een arbitrage-overeenkomst tussen alle partijen. Maar als de club uit de Oostkantons niet akkoord gaat, zal de Arbitragecommissie zelf de knoop doorhakken. Standard trachtte de transfer op de normale manier te regelen door Diallo via de dienst Aansluitingen binnen te lijven, maar dat kan niet als het gaat om een speler die zijn contract verbroken heeft. Het Bondsreglement voorziet dan dat de transfer enkel via de Arbitragecommissie gevalideerd kan worden, en dus werd het dossier doorgestuurd.

Op zijn website riep Standard vorige week nog op om een nieuw juridisch kader voor dit soort zaken. ‘Het mankeert de sport aan een duidelijk kader om deze zaken te beslechten’, aldus de Luikenaars. ‘In de huidige context is het moeilijk voor clubs en spelers om in dit soort aangelegenheden gefundeerde beslissingen te nemen.’

Diallo verbrak zijn contract bij tweedeklasser Eupen op 16 augustus. Hij is een jeugdproduct van het Qatarese Aspire-project, waar AS Eupen door gesponsord wordt.

Meer voetbalnieuws