Belgische mannen en vrouwen present op EK basketbal 3x3

Sara Leemans en Anne-Sophie Strubbe moeten het zonder Ann Wauters zien te klaren Foto: BELGA

Belgische mannen en vrouwen present op EK basketbal 3x3

Print

België zal vanaf vrijdag op het EK basketbal 3x3 in het Roemeense Boekarest zowel in het mannen- als het vrouwentoernooi vertegenwoordigd zijn. Dat raakte donderdag bekend.

Bij de vrouwen moet België het wel doen zonder sterspeelster Ann Wauters, die de uitnodiging voor het toernooi afsloeg. Hind Ben Abdelkader, Sara Leemans, An-Katrien Nauwelaers en Anne-Sophie Strubbe zijn er wél bij. Zij strijden in een poule met Slovakije (vrijdag om 18u40), Israël (vrijdag om 21u30) en Nederland (zaterdag om 18u30). De twee eersten van elke poule plaatsen zich voor de kwartfinales, die op zaterdag gespeeld worden. Zondag staan de halve finales, de wedstrijd om de derde plaats en de finale op het programma.

Bij de mannen zijn Anthonis Leroy, Nick Celis, Anthony Chada en Thierry Marien de Belgische vertegenwoordigers. Zij spelen tegen Andorra (vrijdag om 20u30), Rusland (vrijdag om 21u50) en Estland (zaterdag om 19u30). De twee eersten van elke groep gaan naar de kwartfinales, die zaterdag gespeeld worden. Op zondag is het tijd voor de halve finales, match om de derde plaats en finale.

De eerste vijftien landen plaatsen zich in Boekarest voor de European Games van volgend jaar in het Azerbeidzjaanse Bakoe. Omdat Azerbeidzjan daar automatisch voor geplaatst is en in het mannentoernooi één van de zestien deelnemers is, zijn de Belgische mannen al zeker van hun plaats voor Bakoe.

Meer sportnieuws