DVD: The Young and Prodigious T.S. Spivet (****)

Foto: rr

DVD: The Young and Prodigious T.S. Spivet (****)

Print
Wie het boek kent waarop de nieuwste film van Jean-Pierre Jeunet (Amélie Poulain) gebaseerd is, weet dat de Fransman dit ooit moest verfilmen.

Het werk van Reif Larsen is een soort collageschrift van indrukken, plannetjes, tekeningen en terzijdes, echo’s van de wanorde in het hoofd van de briljante titelheld. Dat tienjarige genie groeit op tussen een cowboy-vader, een geleerde moeder, een aan missverkiezingen verslaafde zus en een broertje dat niets begrijpt van de denkkronkels van de begeesterde T.S. (Kyle Catlett, eerder te zien als het zoontje in tv-reeks The Following). Wanneer die een uitvindersprijs wint van het befaamde Smithsonian Institute, zet dat een road trip in gang die hem door adembenemende landschappen naar Washington D.C. leidt.

The Young and Prodigious T.S. Spivet is ‘vintage’ Jeunet: zijn Amerika is een droomwereld, een lust voor het oog én een omgeving waar niemand écht iets kwaads in de zin heeft.

Dit weemoedige familie-avontuur was in de bioscoop te zien in 3D, maar blijft ook met een dimensie minder een verbluffende kijkervaring. De extra’s op de Blu-ray…

.

Nu in het nieuws