Video: Waarom een vader weigert zijn dochter na kanker naar het altaar te begeleiden

Foto: YouTube

Video: Waarom een vader weigert zijn dochter na kanker naar het altaar te begeleiden

Print

Toen de ouders van de vierjarige Chloe twee jaar geleden kerstavond voorbereidden, had geen van beiden verwacht dat hun leven die avond voorgoed zou veranderen.

Net voor de festiviteiten van start gingen, begon hun dochtertje plots te klagen over hoofdpijn, misselijkheid en onstabiliteit bij het wandelen. De ouders snelden daarop met hun ukkepuk naar het ziekenhuis, waar dokter Alex Levy de vreselijke diagnose van kanker moest meedelen.

‘De vader vroeg me: zal ik mijn dochter ooit naar het altaar kunnen helpen begeleiden. Ik had hen net verteld dat hun dochtertje een kwaadaardige hersentumor had, was net afgestudeerd als dokter en voelde me nog groen achter de oren. Ik heb hem toen beloofd alles te zullen doen wat in mijn mogelijkheden lag om hun dochtertje te redden’, steekt Alex Levy van wal in de video.

Drie operaties, anderhalf jaar chemo en 6 maanden bekomen later volgde de verlossende diagnose: Chloe was verlost van haar kanker. Maar toen deed de vader plots een opmerkelijke bekentenis aan de behandelende arts: ‘ Hij zei me dat hij zijn dochter niet zou begeleiden op haar trouwdag, die taak en eer was weggelegd voor mij’, aldus dokter Levy. ‘Als dat moment ooit aanbreekt, ga ik de dag nadien met pensioen. Dan zou ik eindigen op het hoogtepunt van min carrière.’

.

Nu in het nieuws