© smb

Anderlecht-verdediger N’Sakala twee tot drie maanden out na duel met Deschacht

Slecht nieuws voor Anderlecht: flankverdediger Fabrice N’Sakala raakte woensdag zwaar geblesseerd op training. Een CT-scan van vandaag bracht aan het licht dat de ligamenten van de knie zijn geraakt.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Aanvankelijk werd gevreesd dat zijn kruisbanden waren gescheurd maar zo erg is het dus niet. N’Sakala liep de blessure op na een toevallig contact met Olivier Deschacht. Door het contact was de knieschijf verschoven, waardoor de ligamenten werden uitgerekt, waarna de knieschijf weer op zijn plaats schoof.

De speler heeft nu twee opties: ofwel neemt hij een paar dagen rust waarna hij een revalidatieprogramma start om de spieren rond de knie te versterken en waardoor hij twee maanden out zou zijn, ofwel gaat hij onder het mes om alles weer perfect op zijn plaats te zetten. De tweede optie lijkt in theorie verstandiger maar bij de eerste optie zou hij wel nog kunnen aantreden in de Champions League...

N’Sakala is een linksback maar depanneerde de voorbije weken als rechtsachter. De Fransman Maxime Colin werd recent nog binnengehaald als nieuwe rechtsback. Hij zal dus snel zijn kans krijgen, aangezien Anthony vanden Borre ook nog herstelt van zijn scheenbeenbreuk op het WK.

Meer voetbalnieuws