© HBVL

Beringen© HBVL

Kuringen© J. Hermans

Beringen© HBVL

Beringen© HBVL

Zonhoven© HBVL

Beringen© HBVL

1 / 7

Boodschap achterlaten onder verkeersbord? Best niet doen...

De nieuwe trend met de zelfgeschreven boodschappen onder verkeersborden, waarover we woensdag berichtten, blijkt niet helemaal legaal te zijn. Op de bordjes worden teksten geschreven als ‘Slecht wegdek? Doe er iets aan’. Grappig, maar eigenlijk kan de politie u daarvoor bestraffen. “Net als vandalisme met graffiti”, klinkt het zelfs bij het BIVV.

fivr

“U mag inderdaad niet zomaar een boodschap achterlaten op een verkeersbord”, legt Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) ons uit. “Maar weinig politiecodexen, die verschillen van gemeente tot gemeente, staan het toe. In die van Landen lezen we bijvoorbeeld: ‘Het is verboden verkeersborden en andere gemeentelijke eigendommen te beschadigen of met graffiti te bewerken’. Best niet doen dus.”

Toch hebben wij er nog enkele leuke weten te verzamelen. U kan ze bekijken in bovenstaande fotoreeks.

Nieuwe trend: ‘Wegdek in slechte staat? Doe er iets aan!”

© HBVL

© WS

1 / 2

Op sociale media duiken de laatste tijd opvallend veel foto’s op van verkeersborden die aangeven dat het wegdek ergens in slechte staat is. Onder de borden worden namelijk boodschappen gehangen die de lokale overheden ertoe aan willen zetten de wegen onder handen te pakken. “Doe er dan wat aan”, “Wordt aan gewerkt”,... klinkt het.

Hebt u zelf ergens zo een bordje opgehangen of hebt u er een foto van? Bezorg hem ons via deze uploadpagina.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nu in het nieuws