‘Rode Duivels maken 94% kans op EK-kwalificatie’

Print

De Rode Duivels starten vanavond een nieuw avontuur. Eentje dat moet leiden naar succes op het EK 2016 in Frankrijk. Als we de stastieken moeten geloven hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken voor de kwalificatie voor dat EK. België maakt 94% kans om er bij te zijn in Frankrijk, berekende statistiekenwebsite Infostrada.com.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

De Rode Duivels spelen vanavond een oefenpot tegen Australië in Luik. Pas op 10 oktober is het voor echt. Dan openen de troepen van Marc Wilmots met een thuismatch tegen Andorra, het Spaanse zwakje broertje van Groep B. Verder neemt België het nog op tegen Wales, Israel, Cyprus en Bosnië-Herzegovina. De beste twee teams van de poule gaan rechtstreeks naar het EK. De derde uit de groep kan zich rechtstreeks kwalificeren als ‘beste derde’ van alle poules of via barragematchen. Zo zullen er uiteindelijk 24 teams - 8 meer dan vier jaar geleden - deelnemen aan het EK.

Normaalgezien kan dit niet fout lopen voor de Rode Duivels, die zich op het afgelopen WK nog plaatsen voor de kwartfinales. En ook de statistieken stellen de Belgische voetbalfan gerust. Statistiekenbureau Infostrada berekende - op basis van de recente prestaties van elk land - de kwalificatiekansen van de Rode Duivels. Volgens Infostrada maakt België 94% kans om er rechtstreeks bij te zijn op het EK. De kans dat de Belgen bovendien groepswinnaar worden bedraagt 70%.

Als het van de statistieken afhangt wordt Bosnia-Herzegovina, het reekshoofd in de groep van de Duivels, tweede. Zij maken 78% kans op directe kwalificatie en 23% kans op groepswinst. De strijd om de derde plaats wordt volgens Infostrada een spannend duel tussen Israël en Wales. Cyprus en Andorra maken letterlijk 0% kans op EK-kwalificatie. Aan hen om het ongelijk van de statistici aan te tonen.

Voorspelling Infostrada

1. België: 94% kans op kwalificatie (70% kans op groepswinst)

2. Bosnië-Herzegovina: 78% kans op kwalificatie (23% kans op groepswinst)

3. Israel: 24% kans op kwalificatie (4% kans op groepswinst)

4. Wales: 21% kans op kwalificatie (3% kans op groepswinst)

5. Cyprus: 0% kans op kwalificatie (0% kans op groepswinst)

6. Andorra: 0% kans op kwalificatie (0% kans op groepswinst)

Meer voetbalnieuws