Bloggers spotten met Vremde en met zichzelf

Een groepje jonge Vremdenaren post op haar website en facebookpagina 'The Vremde Mirror' een wel zeer aparte kijk op het leven in Vremde. "We projecteren de grote problemen van het wereldnieuws op ons klein dorpje", zegt een van de schrijvers.

Ludwig Van Gelder

'The Vremde Mirror', zo hebben de bloggers hun website genoemd. "De actualiteit is onze belangrijkste inspiratiebron. We zien gewoon wat er op ons afkomt. Klein-burgerlijke uitspraken die we op straat oppikken, racistische uitlatingen, de gay pride, nationaal of internationaal nieuws. Dat laten we dan los op ons eigen dorp. Alles is ironie of parodie", aldus de schrijver."We willen wel anoniem blijven. Een van de redenen is dat lezers anders gaan denken dat wat ze lezen ook de mening is van de auteur, en dat is lang niet altijd het geval. Soms integendeel. Daarom gebruiken we pseudoniemen. Ikzelf schrijf onder de naam Hervé von Kwakkelstein."De teksten zijn bij momenten hilarisch. Een korte bloemlezing. "In de Witte Wijk stootte een moedige ontdekkingsreiziger op een bushalte. Het zou om een administratieve blunder gaan." "Je hebt twee soorten mensen in Boechout. Mensen die bij de Broeders Alexianen zitten. En mensen die daar nog komen te zitten." "De huidige tijdrekening loopt te ver vooruit voor Vremde", vertelt burgemeester Koen T'Sijen zogezegd.

"Een correctie is hoogst noodzakelijk. Hoewel de middeleeuwen er nog maar net begonnen zijn, geeft de kalender in Vremde al 2014 aan." En: "Jurgen Van den Broeck doet zijn hoogtestage niet meer in de Sierra Nevada sinds hij de Broechemsesteenweg kent. Het fietspad daar kent meer hoogtemeters dan een bergrit in de Tour." "Allemaal ironie uiteraard en de meeste hebben dit natuurlijk ook wel door."Alle Vremdese straten worden door de mangel gehaald. "Eekstraat: Verborgen parel in de noordrand van Vremde. Belangrijke Oost-West-as die de Wommelgemsesteenweg verbindt met de Vennehoeveweg." "De Dorpsplaats: Economische motor van Vremde. In het plaatselijke KBC-kantoor vinden er dagelijks geldtransacties plaats van enkele tientallen tot zelfs honderden euro." "Neen, Vremde is niet echt het meest spectaculaire dorp van de wereld.""We zijn nog op zoek naar creatieve krachten, mensen die goed kunnen schrijven of sterk zijn in photoshoppen. Contactgegevens vind je op onze website."

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio