© EPA

Te laat? Geen naschoolse strafstudie, maar ‘vroegstudie’

Leerlingen die te laat komen op de hotelschool PIVA, moeten niet meer nablijven. In plaats daarvan moeten ze een uur vroeger naar school komen. “Dit werkt beter dan de naschoolse strafstudie”, zegt directrice An Van Cleemput.

iPAS

In het PIVA moeten de leerlingen voortaan nooit meer nablijven. Wie met prut in de ogen te vaak te laat op school komt, zal voortaan extra vroeg uit de veren moeten.

“We hebben het vorig jaar al geprobeerd en hebben gemerkt dat dit beter werkt dan de klassieke naschoolse strafstudie”, legt directrice An Van Cleemput uit. “Vandaar dat we dit systeem vanaf dit jaar definitief in voege hebben gebracht.”

De directie heeft gemerkt dat de laatkomers in aantal verminderd zijn. “We pakken ze op hun zwakke punt, namelijk het te laat komen. Maar dat is niet ons enige objectief. Onze leerlingen moeten ook stage volgen en komen later in het beroepsleven terecht. We willen ze leren dat het belangrijk is om op tijd te komen en dat ze de gevolgen moeten dragen als ze dat niet doen.”

Wie op PIVA driemaal te laat op school aankomt, moet dit schooljaar tweemaal om halfacht op school zijn in plaats van om halfnegen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio