Mogelijk derde verdieping in Wijnegem Shopping Center

Archieffoto Foto: Aviation factory/Jan Van der Perre

Mogelijk derde verdieping in Wijnegem Shopping Center

Print
Wijnegem -

In Wijnegem wordt de laatste hand gelegd aan een uitbreidings- en renovatieproject van het Shopping Center, dat twee jaar heeft geduurd en zowat 50 miljoen euro kostte. De directie denkt daarenboven luidop na over een derde verdieping. “De hele infrastructuur is erop voorzien”, klinkt het.

In het voorjaar van 2012 begonnen eigenaars Royawyn (Axa Belgium) en RPFFB Belgium Branch (CBRE Global Investors Belgium) aan grootschalige werkzaamheden voor het intussen 21 jaar oude winkelcentrum. Door een uitbreiding werd het aantal winkels van 240 opgetrokken naar 250. De totale winkeloppervlakte steeg van circa 57.700 vierkante meter (m2) naar 61.000 m2.

In een tweede fase, de renovatie zelf, werden onder meer verlichtig, meubilair en balustrades gemoderniseerd. Ook ingang 12 werd heraangelegd, waardoor bezoekers vanaf hun tram of bus niet meer tussen de auto’s moeten.

“Toen we begonnen zei iedereen dat het er toch goed uitzag, maar nu zegt iedereen dat het dringend nodig was”, zegt directeur Jeroen Hafkamp donderdag bij de persvoorstelling. Tegelijkertijd wordt ook al luidop nagedacht over nieuwe uitbreidingen. “Het is hier 100 procent verhuurd en we hebben een wachtlijst. Alle infrastructuur kan perfect nog een derde verdieping aan, goed voor een extra oppervlakte van circa 12.000 vierkante meter”, vervolgt Hafkamp. “Dat is iets waar we aan denken voor de periode 2018-2022.”

Zondagsopening

De directeur pleit ook voor de mogelijkheid voor een zondagsopening. “Het personeel hier zou er alvast geen probleem mee hebben”, stelt Hafkamp nog.

Met 10 miljoen bezoekers was 2008 een topjaar. Tegen 2012 liep dat aantal terug tot 8,7 miljoen. Vorig jaar was er opnieuw een lichte stijging. Cijfers voor 2014 tot en met juli tonen een lichte daling, al zou dat volgens de directie door het slechtere weer in augustus gecompenseerd worden.

Het afsluiten van de vierde grote verbouwing wordt dit weekend gevierd met een feest aan het winkelcentrum.

(belga)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio