Jonge vrouw zet gsm-dief met de billen bloot

Archieffoto Sint-Jansplein Foto: JVDP

Jonge vrouw zet gsm-dief met de billen bloot

Print
Antwerpen -

Een 43-jarige man uit Antwerpen heeft donderdagochtend geprobeerd een gsm te stelen uit de handen van een jonge vrouw die aan het bellen was in een bushokje aan het Sint-Jansplein. In de schermutseling die hierbij ontstond, ging de man letterlijk met de billen bloot.

De verdachte zat oorspronkelijk naast de 20-jarige vrouw uit Kapellen, maar toen ze zich wat verwijderde om discreet te telefoneren, liep hij plots op haar af en probeerde de gsm uit haar handen te sleuren. De jonge vrouw gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen, waarop de verdachte haar een duw gaf, de gsm meegriste en wegliep.

Dit was zonder het weerbare slachtoffer gerekend die naar haar belager uithaalde en hem bij de broek greep. Die scheurde toen de man zijn vlucht wilde voortzetten, zodat hij letterlijk met de billen bloot ging. Hij viel, liet ook zijn buit vallen en koos het hazenpad.

Een patrouille die op dat moment net passeerde, kon de verdachte oppakken in de Lange Dijkstraat. Het slachtoffer werd niet gewond, maar de smartphone was wel volledig beschadigd. De man, geen onbekende voor de politie en gekend onder ettelijke aliassen, wordt vandaag nog voorgeleid.

.

Nu in het nieuws