Ook tweede bloedtest medewerker Artsen Zonder Grenzen negatief

Print
Brussel -

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu bevestigt dat de medewerker van Artsen Zonder Grenzen die sinds donderdag 28 augustus opgenomen is in het Brusselse St-Pietersziekenhuis, niet besmet is met het ebolavirus.

De patiënt, die pas was teruggekeerd uit een risicogebied, ontwikkelde een verhoogde temperatuur op 28 augustus en werd na overleg met de gezondheidsinspectie onmiddellijk overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Daar werd hij in isolatie verzorgd in afwachting van de resultaten van de onderzoeken. Bloedonderzoek op een tweede staal door het gespecialiseerde labo van het Bernhard Nocht Institut in Hamburg bevestigt dat de patiënt niet besmet is met het virus.

De huidige ebolaepidemie is sinds begin 2014 aanwezig in West-Afrika. De uitbraak begon in Guinee en heeft zich vervolgens verspreid naar Liberia, Sierra Leone en Nigeria. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie werden wereldwijd al 3.069 besmettingen met het ebolavirus vastgesteld, waarvan 1.552 personen overleden zijn.

De Belgische gezondheidsautoriteiten hebben de ziekenhuizen en artsen op de hoogte gebracht van de procedures die ze moeten volgen wanneer ze met een patiënt geconfronteerd worden die mogelijk ebola heeft. Dit geval heeft aangetoond dat de procedures tussen de verschillende actoren optimaal functioneren, klinkt het.

.

Nu in het nieuws