Geen wagens welkom in het stadscentrum op zondag 14 september

Antwerpen Autovrij in 2012 Foto: BHul

Geen wagens welkom in het stadscentrum op zondag 14 september

Print
Antwerpen -

Op zondag 14 september vormt de Antwerpse binnenstad voor de elfde keer het toneel van het jaarlijkse Antwerpen Autovrij. Van 10 tot 18 uur wordt het gebied tussen Schelde en Leien (inclusief de Scheldekaaien) grotendeels afgesloten voor het autoverkeer en vinden er tal van activiteiten plaats rond alternatieve vervoersmodi. Nieuw dit jaar is een wandeling in het thema van een teletijdmachine die een blik werpt op ‘het mobiele Antwerpen van de toekomst’.

Een andere blikvanger van deze editie is een fietsroute langs verschillende locaties die iets met mobiliteit te maken hadden of hebben en waar infoborden met foto’s uit het verleden en simulatiebeelden van de toekomst zullen staan. Op de Vrijdagmarkt staat dan weer een grote tweedehandsfietsenverkoop gepland, waar je ook je eigen oude fiets mag verkopen.

Ook minder evidente alternatieve vervoersmodi staan op Antwerpen Autovrij in de kijker. Zo kan je onder meer elektrische fietsen, swingtrikes (elektrische driewielers), taxi-trikes en retrofietsen testen op verschillende pleintjes. Je kan ook je eigen stalen ros een opknapbeurt (laten) geven.

Antwerpenaars die in de autovrije zone wonen, kregen de voorbije weken al een brochure in de bus met alle praktische details over het evenement. Verder valt alle informatie ook terug te vinden op www.antwerpenautovrij.be .

 

.

Nu in het nieuws