Jongen (19) ontkent poging tot verkrachting na afloop verkleedfuif

Jongen (19) ontkent poging tot verkrachting na afloop verkleedfuif

Print
Heist-op-den-Berg - Een jongeman uit Booischot staat terecht omdat hij na een fuif een meisje zou hebben willen verkrachten. Het meisje en een getuige die hulp wou bieden, kregen allebei klappen. De beklaagde ontkent de feiten. Hij riskeert drie jaar effectieve celstraf.

Op 23 februari vertoefde L.W. (19), een student, op een verkleedfuif in Booischot. Het ging er plezant aan toe en vooral de pinten vloeiden vlot naar binnen. "Ik had zo'n twaalf pinten uit, maar was niet dronken", zei W. aan de politie toen hij die ochtend om 5.30u werd opgepakt.

Wat er die avond en nacht precies is gebeurd is voor W. eerder een spelletje dat uit de hand is gelopen en waarover hij wel toegeeft dat hij heeft geslagen, maar geen poging heeft ondernomen om het meisje te verkrachten.

"Het meisje was tijdens de fuif door betichte al enkele keren lastiggevallen. Ze droeg een uniform van een militair en had een pet op. Die pet heeft hij een paar keer willen afnemen. Toen het meisje naar buiten ging, is hij haar achterna gegaan, heeft haar staande gehouden in een steegje. Daar heeft hij haar borsten betast en haar slipje naar beneden getrokken. Toen hij door de veiligheidsagenten werd betrapt, stond ook zijn rits open. Een getuige had de twee opgemerkt, dacht eerst dat het een vrijend koppel was, maar toen hij haar om hulp hoorde roepen, keerde de man", zei de openbare aanklager.

De getuige en het meisje kregen van W. fikse klappen. "De slagen geeft mijn cliënt toe. Hij verdacht het meisje ervan dat ze de sleutels van zijn fietsslot had gestolen en daarmee kwam het tot een schermutseling", zei meester Coveliers.

De procureur vorderde drie jaar cel en vijf jaar ontzetting uit zijn burgerrechten. Vonnis op 1 oktober.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio