Jan Fabre in Galerij der Prominenten

Foto: Bert Hulselmans

Jan Fabre in Galerij der Prominenten

Print
Antwerpen -

Kunstenaar Jan Fabre zal op 10 september vereeuwigd worden in de Galerij der Prominenten van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Jan Fabre, geboren in Antwerpen staat in binnen- en buitenland bekend als een van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn generatie. Hij heeft zich de voorbije 35 jaar geprofileerd als beeldend kunstenaar, theatermaker en auteur. Al die jaren is zijn artistieke parcours gecontesteerd gebleven. Tijdens de officiële opname in de Galerij der Prominenten zal een laudatio aan Jan Fabre uitgesproken worden door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en Bart De Baere, directeur M HKA.

“Hij leverde met zijn divers en in het oog springend werk een uitzonderlijke bijdrage aan internationale uitstraling van onze regio. Ook Luc Tuymans en Panamarenko schitteren reeds in de Galerij. Het is dankzij het internationaal succes van dit soort artiesten dat Antwerpen mee op de kaart gezet wordt”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Sinds 1990 kent de Kamer de traditie om personaliteiten die op cultureel, economisch, sociaal of maatschappelijk vlak een opmerkelijke bijdrage leverden aan de uitstraling en de bekendheid van onze regio te lauweren en te eren met een plaats in deze Galerij.

.

Nu in het nieuws