Reviewcommissie neemt nieuwe start

Renato Neto Foto: BELGA

Reviewcommissie neemt nieuwe start

Print

De valse start die de pas opgerichte reviewcommissie de afgelopen weken nam, wordt straks weer rechtgezet. Dat bevestigt onder meer Pro League-CEO Ludwig Sneyers donderdag aan persagentschap Belga. Door een herziening van het artikel nummer 277 uit het Bondsreglement moet de reviewcommissie in zijn huidige samenstelling opnieuw rechtsgeldig worden.

De reviewcommissie werd afgelopen zomer opgericht in overleg met alle zestien eersteklassers. Vooral Standard Luik nam in de oprichting ervan het voortouw. De nieuwe bondsinstantie moet fouten van de scheidsrechter kunnen rechtzetten in geval van zware overtredingen.

Maar vorige week werd de geldigheid van die reviewcommissie onderuitgehaald door sportpleiter Johnny Maeschalck, die AA Gent-speler Renato Neto verdedigde na een tackle op Standard-verdediger Dino Arslanagic.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verklaarde de vervolgingen door de reviewcommissie de voorbije weken ‘onontvankelijk’, omdat niet voldaan wordt aan artikel 277 uit het Bondsreglement, dat de samenstelling van de reviewcommissie bepaalt. Daar is nu een oplossing voor gevonden, bevestigt Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League, de belangenvereniging voor eersteklassers die de reviewcommissie afgelopen zomer oprichtte.

‘We zijn heel blij dat er vorige vrijdag nog een uitspraak is geweest in hoger beroep, want daardoor werd duidelijk wat er precies aangepast moet worden’, aldus Sneyers. ‘Alles wordt nu in het werk gesteld om het reglement aan te passen, zodat de reviewcommissie weer zijn werk kan doen. Concreet: op maandag 15 september zal de Nationale Studiecommissie bijeenkomen, die zich zal buigen over een herziening van het reglement.’

Meer voetbalnieuws