© WAS

Centrale Scheidsrechterscommissie buigt zich over zaak Beerschot-Wilrijk

De Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) buigt zich de komende dagen over het dossier van de klacht van vierdeklasser Beerschot-Wilrijk. Die club eist dat de wedstrijd uit de 32e finales van de Beker van België, die na strafschoppen verloren werd van tweedeklasser SK Heist, herspeeld wordt.

dmm

Beerschot-Wilrijk maakte zijn klacht binnen de reglementair bepaalde termijn van 24 uur na de wedstrijd (24 augustus) over aan de bondsinstanties, die het vervolgens overmaakten aan de Geschillencommissie. Die besliste echter dinsdag ter zitting ‘niet bevoegd’ te zijn om te oordelen over deze zaak. Volgens de Geschillencommissie is de klacht van Beerschot-Wilrijk spek voor de bek van de Centrale Scheidsrechterscommissie.

Bij de CSC bevestigen ze dat ze met het dossier bezig zijn. Er is een onderzoek gaande, dat intern gebeurt en waar de commissie voorlopig geen commentaar op wil geven. Binnenkort zal een zittingsdatum bepaald worden waarop de clubs (en eventueel ook de scheidsrechter van dienst, in dit geval Denis Vanbecelaere) uitgenodigd zullen worden om hun versie van de feiten te geven.

De klacht van Beerschot is gebaseerd op de laatste strafschop van de ‘Mannekes’, die nadat hij gestopt werd door de doelman van SK Heist, alsnog tussen diens benen over de doellijn rolde. De scheidsrechter kende het doelpunt niet toe omdat hij de strafschopactie als beëindigd beschouwde na de eerste redding van de Heist-doelman. De tweedeklasser scoorde nadien de laatste strafschop en won.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws