Zepuntke boekt eerste profzege in Canada, Dumoulin blijft leider

Foto: Photo News

Zepuntke boekt eerste profzege in Canada, Dumoulin blijft leider

Print

Ruben Zepuntke (Bissell Development Team) heeft woensdag de eerste etappe in de tweede editie van de Ronde van Alberta (Can/2.1) op zijn naam geschreven. De Duitser haalde het na 143 kilometer in Lehbridge in een sprint met een uitgedund peloton van de Let Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) en de Canadees Ryan Anderson (Optum Kelly Benefit Strategies). Sep Vanmarcke werd eerste Belg op een tiende plaats.

Wielrennen op Sportwereld.be

In de eerste van zes lokale ronden in Lethbridge scheidde een groepje van veertien renners zich af van het peloton. De samenwerking verliep niet meteen vlot en bij het ingaan van de tweede ronde werd de kopgroep gereduceerd tot drie renners met daarbij ook Nathan Van Hooydonck, neefje van Edwig en koersend voor het Amerikaanse beloftenteam van Axel Merckx.

In de laatste ronde moest onze landgenoot afhaken. Het leidende duo, Robin Carpenter en Matthew Hayman, werd gegrepen op zes kilometer van de finish. Op de laatste steile helling brak het peloton in stukken en zou een groepje van zo’n 25 renners om de zege strijden. In die sprint haalde Zepuntke het nipt voor Navardauskas en Anderson.

Voor de 21-jarige Zepuntke is het zijn eerste profzege. De Nederlander Tom Dumoulin, gisteren de beste in de proloog, blijft leider in de Canadese rittenkoers. Hij telt dertien seconden voorsprong op Zepuntke.

Donderdag staat de tweede etappe in Canada op het programma, een rit over 145 kilometer met start in Innisfail en aankomst in Red Deer.

Meer sportnieuws