Tegen eind november 45 “wifitrams” in Antwerpen

Print
Antwerpen -

Na een succesvol proefproject in Gent, rijden tegen eind november 90 wifitrams in Gent en Antwerpen. Gratis surfen kan door een samenwerking tussen De Lijn, haar reclamedochter LijnCom en Hello bank!

Om technische redenen - de wifitrams maken gebruik van het 3G/4G netwerk van Mobistar - worden voorlopig alleen hermelijntrams, een serie lagevloertrams van De Lijn, uitgerust met gratis wifi. Momenteel rijden er al vijftien wifitrams in Gent. Tegen eind november komen er 45 wifitrams in Gent en 45 in Antwerpen.

Wie gratis wil surfen, moet zich eerst registreren op een wifitram. Dat kan door een gsm-nummer in te voeren op www.lijnnet.be en een login te kiezen. Vervolgens krijgen gebruikers een sms met een code. Registreren moet dus wel op de tram zelf gebeuren.Maandelijks wordt 250 megabyte ter beschikking gesteld, dat volume wordt later geëvalueerd. Surfen is ook vrij, met uitzondering van porno, illegale downloads en een aantal extremistische sites.

Extra service

“De voorbije jaren hebben we wifi getest op enkele trams, nu gaan we voor een grootschalige publiekstest met 90 voertuigen”, zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn. “Met de wifitrams willen we een extra service bieden aan onze reizigers. We maken het onze reizigers ook makkelijk om onze realtime reisinfotoepassingen te gebruiken, want daar heb je een dataverbinding voor nodig.”

Hello bank!, een mobiele bank van BNP Paribas Fortis, financiert het wifi-netwerk.

 

(belga)

.

Externe links
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio