Gotye lanceert eigen politieke partij

Foto: rr

Gotye lanceert eigen politieke partij

Print

Gotye, ook wel bekend als de Belgische Australiër Wally De Backer, heeft een politieke partij opgericht met de andere twee leden van zijn groep The Basics uit Melbourne. Hij hoopt deel te kunnen nemen aan de volgende deelstaatverkiezingen in Victoria.

Gotye vormt samen met bandleden Kris Schroeder en Tim Heath de Basics Rock’n’Roll Party (BRRP). Op 29 november willen ze deelnemen aan de verkiezingen als antipode van wat Schroeder het fenomeen van “levenslange politici” noemt.

“Politiek in dit land wordt behandeld alsof het tot de elite behoort”, zei Schroeder aan het Australische nieuwsagentschap AAP. “We hebben carrièrepolitici die dikwijls afkomstig zijn van welgestelde families... en ze worden voorbereid om levenslange politici te worden, die geen andere levenservaring hebben dan lid te zijn van de jongliberalen of jongsocialisten, en parlementslid te worden.”

Het trio wil bewijzen dat iedereen zijn plaats kan hebben in de politieke arena, en wil er zelfs een klein beetje rock-’n-roll aan toevoegen. “Beslissingen moeten niet gemaakt worden door die elite, je kan gewoon muzikant zijn”, zei Schroeder.

De partij is gegrondvest op innovatie, onderwijs en rock-’n-roll. Enkele doelstellingen zijn het verbeteren van het onderwijs van aboriginals in de scholen in Victoria, verplichte EHBO-trainingen in middelbare scholen en een grotere toegang tot muziek in afgelegen regio’s.

Om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen in november moet de partij 500 leden geregistreerd hebben bij de kiescommissie van Victoria. De groep voert daarom campagne via zijn Facebook-pagina.

 

 

(belga)

.

Nu in het nieuws