Freddy Loix op zucht van tweede titel

Print

In Roeselare start vrijdagavond, in de schaduw van Schiervelde, de rally Omloop van Vlaanderen. De zesde manche van het Belgisch kampioenschap telt achttien klassementsritten, goed voor 175,44 kilometer rijden tegen de tijd. De wedstrijd eindigt zaterdagavond en dan kennen we mogelijk ook de nieuwe kampioen van België. Freddy Loix heeft de beste papieren en kan zijn titel verlengen.

‘Ik heb nog één enkel puntje nodig om kampioen te worden’, zegt Loix. ‘Op papier is de opdracht simpel en moet ik Hermen Kobus (Ford Fiesta S2000) en Cedric Cherain (Ford Fiesta R5) voor blijven, maar vooral met die laatste is dat makkelijker gezegd dan gedaan. We willen wat graag zaterdag al kampioen zijn, maar eigenlijk is de opdracht dezelfde als anders, zo snel mogelijk proberen te rijden zonder onnodige risico’s te nemen. Als ik begin te rekenen verlies ik mijn focus en die focus is net nodig om snel te kunnen rijden. Voor deze wedstrijd krijg ik een nieuwe wagen, een fabrieksauto met lichter chassis en een jongere motor.’

De organisatoren zijn erin geslaagd om een indrukwekkend deelnemersveld bijeen te sprokkelen want naast reeds voornoemde namen zijn ook Pieter Tsjoen (Peugeot 208 T16), Kris Princen (Subaru Impreza WRC) en Bernard Ten Brinke (Ford Fiesta R5) op de afspraak.

Meer sportnieuws