Fietstocht rijdt terug in de tijd

Fietstocht rijdt terug in de tijd

Print
Turnhout - Het Cultureel Fietsevent Bels Lijntje is aan zijn tweede editie toe. Het vindt plaats op 13 en 14 september en voert ons terug naar de periode van de Eerste Wereldoorlog.

De tocht over de voormalige spoorbedding tussen Tilburg en Turnhout is 30 kilometer lang. Onderweg zijn er allerhande activiteiten.

In Weelde-Statie kunnen de fietsers een bericht in morsecode verzenden. De telegrafist zendt de 'seinsleutel' door vanuit het radiozendstation. In Turnhout kan het bericht worden opgehaald.

De tocht doet ook de Turnhoutse Stadsboerderij, die zondag 14 september opengaat, aan. Het Erato String Duo speelt er muziek uit de 19de en de 20ste eeuw.

In het Speelkaartenmuseum is de tentoonstelling 'Kartonnen Wapens', over het kaartspel tijdens de Eerste Wereldoorlog, een absolute must.

De tocht biedt nog veel meer, waaronder een streekproductenmarkt bij café Welkom. Er zijn ook tentoonstellingen, lezingen en literaire voorstellingen. Alle informatie is terug te vinden op www.belslijntje.com.

Cultureel Fietsevent Bels Lijntje 2014 is een initiatief van Coöperatie Bels Lijntje in samenwerking met Stad Turnhout, Stadsmuseum Tilburg en Fietsforum.


 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio