Wat gebeurt er als een vrouw over een drukke brug in Caïro loopt?

Foto: Vimeo

Wat gebeurt er als een vrouw over een drukke brug in Caïro loopt?

Print
Herinnert u zich de beelden nog van een Egyptische studente die een half jaar geleden op een onwaarschijnlijke manier werd lastiggevallen de universiteitscampus in Caïro? De 23-jarige Amerikaans-Arabische Colette Ghunim wilde enkele dagen geleden zelf eens testen of het voor vrouwen echt zo erg is om nog maar rond te wandelen in de hoofdstad van Egypte. Ze schakelde Tinne Van Loon, een Belgisch-Amerikaanse fotografe en documentairemaakster, in om alles te filmen.

Colette wandelt in een nochtans lange rok en een trui met lange mouwen over de drukke Kasr El Nil-brug in Caïro en doet alsof ze aan het bellen is in het Arabisch. De reacties zijn onwaarschijnlijk: mannen kijken zich de ogen uit het hoofd en zetten zelfs hun zonnebril af om de jongedame aan te staren.

“Mannen die naar vrouwen staren, dat is de norm in Caïro, zeker als ze in groep zijn”, vertelt de 26-jarige Van Loon aan de nieuwssite news.com.au. “Wat ze draagt of doet, maakt niet uit. Ze zullen haar lichaam scannen alsof ze een object is.”

Beide vrouwen zoeken nu geld om een langere documentaire te maken.

Bekijk de beelden:

Creepers on the Bridge from Tinne Van Loon on Vimeo.

 

Herbekijk ook de beelden van de Egyptische studente:

.

Nu in het nieuws