Zat er een motortje in de fiets van Hesjedal?

Mechanische doping in het wielerpeloton. Het blijft een ‘spookverhaal’ dat af en toe de kop op steekt, maar nooit echt bewezen is. Fabian Cancellara was er al eens het slachtoffer van na Parijs-Roubaix 2010, vandaag is het de beurt aan Ryder Hesjedal.

Maarten Delvaux

De Canadese voormalige Giro-winnaar staat in het middelpunt van de verdachtmakingen sinds de zevende etappe van de Vuelta. Hesjedal zat toen mee in een lange vlucht, maar viel in de slotfase letterlijk weg uit de kopgroep. Alessandro De Marchi zou de etappe uiteindelijk winnen, Hesjedal werd nog tweede.

De Franse sportkrant L’Equipe plaatste gisternavond een filmpje op zijn website waarbij te zien is hoe de fiets van Hesjedal ‘uit zichzelf’ verder rijdt na de valpartij. Het werk van de wind? Van de zwaartekracht? Of is er toch meer aan de hand? De fietsen van renners worden voor aanvang van de wedstrijd wel af en toe gecontroleerd op mechanische doping.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws