© GVA

Uniqlo: ‘Japanse Zara’ naar Antwerpen

De Japanse modeketen Uniqlo opent volgens verschillende bronnen binnenkort zijn eerste Belgische filialen. Dat zou gebeuren in Brussel en Antwerpen. Op de Meir is alleszins al een bouwvergunning ingediend voor een grote renovatie van het pand waar nu de New Yorker zit.

Moeten we daar nu blij om zijn, vraagt u zich af? Ja dus. Uniqlo staat voor Unique Clothing Warehouse en is het ietwat hippere Japanse broertje van Zara. Maar terwijl ketens als Zara hun collectie om de paar weken aanpassen, focust Uniqlo op de basics. Goede kwaliteit voor een, redelijke, democratische prijs. Het kleinere aanbod compenseert Uniqlo met meer kleur: zo vind je van één model soms tot vijftig kleuren.

Een andere manier waarop het bedrijf zich onderscheidt, is met de focus op ‘slim textiel’. Zo ontwikkelde het een stof die zweet omzet in warmte en lucht vasthoudt om te voorkomen dat warmte het lichaam verlaat. Die Heattech-lijn is een van zijn grootste successen. Fast retailing, de groep achter Uniqlo, werd Japans grootste kledingketen, CEO Tadashi Yanai de rijkste Japanner.

Toen de keten vier jaar geleden een winkel opende in Parijs, stond er dagenlang een immense rij voor de deur.

Lees meer in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen

Nu in het nieuws